Smink

Tips för smink 2020

Tips att sminka 2020

Idag använder majoriteten av kvinnor smink dagligen, även en del män. Det finns så många olika typer av smink som varier från naturligt till glamour. Men just nu verkar den naturliga sminkningen vara den mest populära.

Så hur åstadkommer man en naturlig sminkning? Idag ska jag gå igenom basen för en naturlig sminkning och lite tips till dig som nybörjare, eller dig som letar inspiration till nya sminkningar. Jag kommer även ta dig igenom några av de populäraste sminktrenderna än så länge under 2020.

Varför använder så många smink?

Majoriteten av de som bär på smink gör det för att det får en att känna sig lite extra fin. Men smink är även en rolig process och en form av konst. Många sminkar sig därav för skojs skull, hitta nya tekniker m.m. Det finns flertal olika sätt att sminka sig på men även flera olika sminktyper man kan göra, det man väljer göra beror på preferenser.

Olika sminksätt

2020 sminktrender

Under början av 2020 har man snabbt märkt vad som är inne inom sminkindustrin just nu, det märks tydligt på hur Youtubers sminkar sig och de videos man kan finna på appen Tik Tok. Följande populära trender just nu är:

 • Färgglad eyeliner, ögonskugga & strass – Mot slutet av 2019 och början av 2020 började man märka en växande popularitet med färgglada ögonsminkningar. Många fick inspiration från HBO TV-serien Euphoria, många började då sminka sig liknande som karaktärerna i serien.
 • Fox-Eye – I början av 2020 började många sminka sig på ett sätt som ger en illusion att ens ögonbryn är högre upp, nästan som en ögonbryns-lyft. Detta är väldigt populärt bland modeller såsom Bella Hadid vilket var där flertal började få inspirationen från.
 • Mjuka sminkningar med en naturlig lystring – Det har även blivit väldigt tydligt att många börjar konvertera från vanlig Foundation till lättare produkter såsom tinted moisturizer. Den naturliga sminkningen har börjat bli väldigt populär det senaste med många skönhets gurus som lägger upp instruktioner till hur man åstadkommer en naturligt lystrande sminkning.
sminktrender

Olika sminkningar och hur man kan uppnå de

Som nämnt ovanför är just nu den mer naturliga sminkningen väldigt populär, ofta implementerar man denna med fox-eye trenden för att få ett naturlig “modellutseende”.

En naturlig sminkning passar perfekt som daglig sminkning men även för utekvällar. Själv så går jag alltid för en naturlig sminkning under dagtider och varmare tider, det är så lätt på huden och känns knappt som man har smink. För att åstadkomma denna sminkning kan du göra och införskaffa följande:

 • Byt från Foundation till tinted moisturizer – En tinted moisturizer täcker inte lika mycket men det är meningen, den ger en illusion av att du inte har smink och att det är din egen hy.
 • Concealer – Concealer är självklart en standardprodukt många använder och den passar även perfekt på en naturlig sminkning. Concealer kan hjälpa dig täcka de delar din tinted moisturizer inte kan samtidigt som det fortfarande ser så naturligt ut som möjligt.
 • Ljus ögonskugga – Om du är ett stort fan av ögonskugga men vill testa på den naturliga sminkningen så är det ingen fara. Du kan använda dig av beige, brunt, svart etc. Under en naturlig sminkning.
 • Fox-eye – Ifall du vill testa implementera fox-eye med din naturliga sminkning kan du göra detta med. Det är så simpelt, allt du behöver är ögonskugga och ögonbryns smink. Med hjälp av ögonskuggan kan du göra en vingad “eyeliner” och blanda ut det för en upplyft illusion. Vill du framhäva det mer kan du forma slutändan av dina ögonbryn högre upp. Till och med raka av slutändan för att göra processen lättare, men det är inget måste dock kan det vara kul att testa något nytt.
 • Rouge – Med hjälp av lite rouge kan du även skapa en naturligt rosig kind som ger dig ett gulligt och levande utseende.
 • Bronser och contour – Om man vill åstadkomma en naturlig sminkning bör man använda sig av bronser istället för contour. Bronser är mer subtil vid en sådan sminkning och inte lika skarpt vilket gör att det fortfarande ser riktigt naturligt ut.
 • Hudprodukter – för att uppnå en naturlig sminkning är även åter fuktning av huden viktig, om du vill ha en mer glänsande hy efter sminkningen är klar är det viktigt att återfukta din hy innan.
 • Highlighter -Om du vill få mer lystring till din naturliga sminkning kan du använda dig av en krämig highlighter, de är perfekta för att ge dig en mer glänsande hy. Speciellt i det naturliga solljuset.

En naturlig sminkning med dessa typer av produkter är väldigt simpel att göra men samtidigt väldigt vacker och gör att hela du lyser. Även om naturlig sminkning inte riktigt är din grej, varför inte testa ändå? Man vet aldrig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *